facebook
Temporada d'esquí: Consells
 Comença la temporada d’esquí: alguns consells...
 
En començar la temporada d’esquí cal tenir presents alguns punts relacionats directament amb les necessitats energètiques i les necessitats de líquids que comporta aquest esport.
Les necessitats energètiques de l’esquí es relacionen directament:
Amb la durada de l’exercici i la intensitat, amb el tipus d’esquí practicat (es consumeixen més calories fent esquí de muntanya, de fons o randonnée que fent esquí alpí).
 Amb la tècnica que tingui l’esquiador: es “crema” més com més es domina la tècnica i més a “fons” s’esquia.
 També depenen de les condicions meteorològiques: si fa més fred, el cos utilitza més calories per mantenir la temperatura corporal.
 Les necessitats de líquids:
 Per funcionar bé, el cos ha de mantenir-se hidratat.
 Penseu que amb una pèrdua d’aigua corporal de l’1% del nostre pes, el rendiment disminueix un 10%.
 Fer esport en altitud també implica més pèrdues hídriques.
 El fred i el vent fan augmentar la diüresi.
 
Què cal fer?:
 
Esmorzar és imprescindible i ha de consistir en:
 Llet o derivats lactis, aigua, infusions.
 Fruita/sucs/liquat/compota.
 Mantega/oli/mel/melmelada.
 Pa, torrades, cereals, coca...
 Opcional: ou, truita, embotit senzill.
Emportar-se menjar:
 Fruita com el plàtan, barretes de fruits secs, barretes de cereals, un entrepà, un pa d’espècies, galetes...
Líquids:
Emportar-se una cantimplora amb aigua o una infusió calenta amb una mica de mel.
 Beure un got d’aigua cada mitja hora.
 Pensar en les begudes isotòniques o amb el cacau calent.
COMPTE!: recordeu que la cafeïna és diürètica i que la trobem en moltes begudes ensucrades.
 
Si ens quedem a dinar a les pistes:
 Ens anirà bé per deixar reposar els músculs i reposar energia.
 El pa (entrepà), la pasta o l’arròs, els carbohidrats, són la millor elecció.
 Les salses han de ser senzilles a base de vegetals (de tomata, bolets, pesto o verdures...)
 Podem afegir-hi una mica de carn (poc greixosa) o de peix, o pernil...
 A les postres, fruita o lactis.
 I cal aprofitar la pausa per beure i rehidratar l’organisme.
Galeria d'Imatges

CERCAR

   

Horari De L'AMPAEA

De dilluns a divendres

De 8 a 13 hores
De 14 a 17 hores

Tel. +376 722 509

Contacte

AGENDA

  GENER 2021
DL DM DC DJ DV DS DG
  1  2  3 
 4  5  6  7  8  9  10 
 11  12  13  14  15  16  17 
 18  19  20  21  22  23  24 
 25  26  27  28  29  30  31 
  

CONTRA L'ASSETJAMENT