facebook
J. Vilaplana
Reinventa't per sumar
Un cicle de conferències pensat perquè els pares coneguin la renovació didàctica que viuen els seus fills


La posada en marxa fa tres anys, en determinats nivells escolars, del Pla Estratègic per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (PERMSEA) i la seva implementació posterior en la resta dels nivells, encara en ple desplegament, ha portat la nostra escola a viure un moment clau de renovació, caracteritzat per la introducció del treball per projectes, que ha estat una autèntica revolució pedagògica a les aules, una renovació substancial de les maneres d’aprendre i d’ensenyar.
Perquè aquesta renovació sigui al màxim d’efectiva possible, els docents de l’Escola Andorrana han rebut des del primer moment una formació adequada, en forma de cursos, seminaris, documentació i directrius, amb la col•laboració d’especialistes de primera línia en formació del professorat.
L’APAEA i el Ministeri d’Educació van creure que, en la mateixa línia del PERMSEA, que valora el rol dels pares en l’educació dels infants, es podia aprofitar l’ocasió perquè alguns especialistes poguessin adreçar-se a les famílies per fer-les partícips de la renovació didàctica que viuen els seus fills. Així va néixer el projecte del cicle de conferències “Reinventa’t per sumar”, que es desenvolupa al llarg d’aquest curs amb la finalitat de fer conèixer als pares i mares el què, el com i el perquè de la renovació pedagògica que l’escola té en curs d’execució.
Es van preveure tres conferències, dues de les quals ja s’han realitzat a la sala d’actes del centre de Batxillerat.

Projecte Integrador

El dia 16 de novembre de 2015, sota el títol “Treball per projectes: el meu projecte”, Francesca Majó, pedagoga i professora de la Universitat Ramon Llull de Barcelona i de la Universitat de Lleida, va presentar la nova metodologia didàctica basada en el treball per projectes i concretament el que s’anomena Projecte Integrador, que han començat a desenvolupar aquest curs els alumnes de segon cicle de segona ensenyança.
El Projecte Integrador es porta a terme en aules , que han de proposar i desenvolupar un projecte de manera individual sota la guia d’un professor-conductor. Té per finalitat formar persones autònomes, amb iniciativa i capacitat d’autocrítica, i s’hi treballa l’autonomia personal dels alumnes en la tria del projecte, l’autoregulació en el seu desenvolupament i l’autoavaluació final. Al mateix temps que s’exerciten en l’aprenentatge entre iguals, els nois i noies que participen en aquest projecte aprenen a compartir experiències i a cooperar entre companys.

Aprenentatge cooperatiu
La segona conferència, titulada “L’aprenentatge cooperatiu a les aules”, va ser impartida  el 18 de febrer de 2016 per Mila Naranjo, psicòloga i psicopedagoga i professora de la Universitat de Vic, i es va centrar en l’aprenentatge entre iguals o aprenentatge cooperatiu, que fomenta la participació activa de l’alumnat, propicia les condicions emocionals per a poder aprendre i permet atendre millor la diversitat.
Podeu llegir un report sobre el contingut d’aquesta conferència en un altre lloc d’aquesta pàgina web.

Emprenedoria i educació
La tercera i última conferència d’aquest curs serà impartida per Maria Batet, col•laboradora d’ESADE i de la Universitat Internacional Catalunya en projectes d’emprenedoria, i versarà sobre l’emprenedoria a l’escola, basada en la transmissió als alumnes de valors i habilitats com el saber ser, el saber fer, la curiositat, el pensament crític, la creativitat, la innovació, la planificació i l’organització, a fi de desenvolupar els seus projectes. La data serà al mes de maig i el lloc d’aquesta tercera conferència seran anunciades en el seu moment a tots els pares.

Ens sentim satisfets perquè les dues conferències ja desenvolupades han generat expectació entre les famílies, que s’ha traduït en una nombrosa assistència. Això ens confirma que quan s’ofereixen als pares vies per a saber i comprendre com treballen els seus fills a l’escola, la resposta és sempre positiva i encoratjadora.

Galeria d'Imatges

CERCAR

   

Horari De L'AMPAEA

De dilluns a divendres

De 8 a 13 hores
De 14 a 17 hores

Tel. +376 722 509

Contacte

AGENDA

  JUNY 2020
DL DM DC DJ DV DS DG
 1  2  3  4  5  6  7 
 8  9  10  11  12  13  14 
 15  16  17  18  19  20  21 
 22  23  24  25  26  27  28 
 29  30  
  

CONTRA L'ASSETJAMENT