facebook
Raül Valls
Objectiu: Informar
L’APAEA és vista a vegades per les famílies únicament com si fos una empresa de càtering que elabora els menús per als menjadors escolars. I en realitat és molt més que això, per més important que sigui la preparació dels menús. Una de les funcions de l’associació és la representació dels pares en els consells escolars i davant de la direcció de l’Escola Andorrana i del Ministeri d’Educació. Una altra és atendre els problemes i recollir les queixes que es poden generar i ajudar les famílies a obtenir-ne resposta. I una prioritat constant en totes les actuacions de l’APAEA és informar, simplement informar.
En el dia a dia escolar, i més quan a l’escola es fan canvis importants, hi ha moltes qüestions que s’han d’explicar també als pares. La falta de saber no solament el què, sinó també el perquè de les coses fa que moltes vegades no puguem ajudar els nostres fills en qüestions relacionades amb l’escola, simplement per falta d’informació. I aquest fet, que es pot interpretar com una pèrdua de control, genera neguit. Un neguit que no és bo per a la formació integral dels nens i nenes, que han d’impartir les famílies i l’escola de manera coordinada i complementària.
És per això que un dels objectius fonamentals de l’APAEA és proporcionar als pares aquesta informació necessària. Volem propiciar que la informació sigui fluida tant des de l’escola i les institucions cap als pares com en sentit invers, ja que les idees i les propostes de les famílies han d’arribar també al sistema escolar, per aconseguir aquella coordinació i complementarietat, i és tasca de l’APAEA obtenir i vehicular les respostes.
La informació dóna confiança i transmet seguretat. Uns pares ben informats podran acompanyar i ajudar molt més els seus fills que uns pares poc o gens informats. Però això demana també, per part dels pares, dues actituds: primera, l’actitud de voler-se informar, d’atendre i assimilar les informacions que els arriben per qualsevol mitjà (una carta, un correu electrònic, aquesta pàgina web...); i segona, l’actitud de fer que la informació vagi en dues direccions, és a dir, que amb la seva participació les famílies facin saber a l’APAEA i a l’escola els seus criteris i reclamin, si cal, més informació.
La informació és la clau que fa possible que la relació escola-alumnes-pares sigui sòlida i coherent i propiciï el millor entramat per a l’educació dels infants.


Galeria d'Imatges

CERCAR

   

Horari De L'AMPAEA

De dilluns a divendres

De 8 a 13 hores
De 14 a 17 hores

Tel. +376 722 509

Contacte

AGENDA

  OCTUBRE 2021
DL DM DC DJ DV DS DG
  1  2  3 
 4  5  6  7  8  9  10 
 11  12  13  14  15  16  17 
 18  19  20  21  22  23  24 
 25  26  27  28  29  30  31 
  

CONTRA L'ASSETJAMENT